RSS feeds Nu.nl - Algemeen
Titelverdedigster Bouwmeester pakt na spannend slot brons in Laser Radial
Zondag 01-augustus-2021 09:55

Zeilster Marit Bouwmeester heeft zondag bij de Olympische Spelen in Tokio brons veroverd in de Laser Radial-klasse. De titelverdedigster eindigde in de afsluitende medalrace als zesde en zakte in het klassement daardoor van de tweede naar de derde plek.


Natuurbranden in Griekenland houden aan, aantal gewonden loopt op
Zondag 01-augustus-2021 09:55

Griekenland gaat nog steeds gebukt onder een extreme hittegolf en natuurbranden. Griekse media berichten zondag dat zeker zestien mensen met ademhalingsproblemen in behandeld moesten worden in ziekenhuizen op de Peloponnesos.

Waarom tabakskoning Philip Morris pleit voor een sigarettenverbod
Zondag 01-augustus-2021 10:12

Tabaksfabrikant Philip Morris zei eerder deze week in Engeland dat roken wat hen betreft binnen tien jaar verboden zou kunnen worden. Een opmerkelijke oproep van een bedrijf dat grotendeels afhankelijk is van de opbrengst van sigaretten en shag. Waarom zegt Philip Morris dat? En als het bedrijf van het roken af wil, waarom stopt het dan niet gewoon met produceren?


Miljoenen Amerikanen kunnen uit huis worden gezet door verlopen verbod
Zondag 01-augustus-2021 10:13

Miljoenen Amerikanen dreigen dakloos te raken doordat een verbod op huisuitzettingen verloopt. Dat was ingesteld tijdens de coronacrisis en valt nu weg terwijl de deltavariant van het virus in veel staten om zich heen grijpt. Een poging om de maatregel op de valreep te verlengen is mislukt en dat leidt tot harde politieke verwijten.

Hockeyers ontbreken na 37 jaar in halve finales Spelen na verlies tegen Australië
Zondag 01-augustus-2021 08:40

De Nederlandse hockeyers zijn zondag uitgeschakeld in de kwartfinales van het olympisch toernooi in Tokio. De ploeg van bondscoach Max Caldas verloor bij de laatste acht na shoot-outs van Australië, nadat het in de reguliere speeltijd nog 2-2 was. Daardoor ontbreekt Oranje na 37 jaar in de halve finales van de Spelen.

Hoestende en verkouden baby? Zo herken je het RS-virus
Zondag 01-augustus-2021 09:55

Veel ouders met jonge kinderen maken zich zorgen over het rondwarende RS-virus. Het RIVM bevestigde al dat er sprake is van een 'ongebruikelijke epidemie'. Hoe kan je dit virus bij een hoestend of verkouden kind herkennen en wanneer moet je als ouder aan de bel trekken?

Video | Tokio-update: 'Blije Kromowidjojo niet wat je van topsporter verwacht'
Zondag 01-augustus-2021 07:52

Ranomi Kromowidjojo is tevreden met haar vierde plek in de olympische finale op de 50 meter vrij. De Groningse miste het brons op negen honderdsten en ze zwom dit seizoen al sneller dan de 24.30 in het bad van Tokio. NU.nl-verslaggever Daan de Ridder was een klein beetje verbaasd toen ze heel opgewekt in de mixed zone haar verhaal vertelde.

Schietpartijen en waarschuwingsschoten gelost in Rotterdam
Zondag 01-augustus-2021 09:31

In de nacht van zaterdag op zondag hebben zich twee schietincidenten voorgedaan in Rotterdam. Niemand raakte daarbij gewond. Ook werden waarschuwingsschoten gelost in het Roel Langerakpark.