RSS feeds Nu.nl - Algemeen
China legt openbaar vervoer in Wuhan stil en vraagt burgers in stad te blijven
Woensdag 22-januari-2020 22:58

China heeft aangekondigd het openbaar vervoer vanaf donderdagochtend tijdelijk plat te leggen en de luchthaven te sluiten in de miljoenenstad Wuhan, waar het nieuwe coronavirus waarschijnlijk is ontstaan. De regering vraagt burgers alleen in uitzonderlijke gevallen de stad in of uit te reizen.

Advies arbeidsmarkt: Flexwerk op de schop, ontslag moet makkelijker
Donderdag 23-januari-2020 00:59

Werkgevers moeten eenvoudiger personeel kunnen ontslaan, flexibele arbeidscontracten moeten zoveel mogelijk worden teruggedrongen en belastingvoordelen voor zelfstandigen moet verdwijnen. Dat is een greep uit het langverwachte rapport over de arbeidsmarkt van de Commissie-Borstlap in opdracht van het kabinet, dat donderdag wordt gepresenteerd.

CBS: Ouders blijven na scheiding vaak bij elkaar in de buurt wonen
Donderdag 23-januari-2020 01:25

Na een scheiding blijven ouders vaak bij elkaar in de buurt wonen, dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag op basis van nieuw onderzoek.

Politie gebruikt traangas bij demonstratie tegen World Economic Forum
Donderdag 23-januari-2020 00:21

De Zwitserse politie heeft woensdagavond traangas, rubberen kogels en een waterkanon ingezet tegen demonstranten in Zürich. De demonstratie was gericht tegen het World Economic Forum (WEF), dat gehouden wordt in Zwitserse gemeente Davos.

Canada beboet Volkswagen met bijna 200 miljoen dollar vanwege emissies
Donderdag 23-januari-2020 00:05

Volkswagen heeft woensdag een boete opgelegd gekregen van 196,5 miljoen Canadese dollars (ruim 134 miljoen euro) nadat het bedrijf zich niet had gehouden aan tientallen nationale dieselemissies.

Nieuw bewijs verklaart waarom onze haren grijs worden door stress
Woensdag 22-januari-2020 23:32

Onderzoekers hebben mogelijk het biologische mechanisme ontdekt waardoor stress leidt tot grijze haren, blijkt uit een onderzoek dat woensdag is gepubliceerd in Nature. Tot nu toe was de oorzaak van dit fenomeen nog in mysterie gehuld.

Ajax door monsterzege op amateurs Spakenburg naar kwartfinales beker
Woensdag 22-januari-2020 23:13

Ajax heeft woensdag probleemloos de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker bereikt. In de uitverkochte Johan Cruijff ArenA werd het 7-0 tegen de amateurs van Spakenburg.

Macron valt uit tegen Israëlische agenten in Jeruzalem
Woensdag 22-januari-2020 21:49

De Franse president Emmanuel Macron is woensdag in Jeruzalem boos geworden op Israëlische agenten. Hij is daar op bezoek voor de herdenking van de Holocaust. Macron wilde de Sint-Annakerk bezoeken, die in Franse handen is, waarop de agenten hem volgden. Het Ottomaanse Rijk schonk de kerk in 1856 aan de Fransen en zij zien het als Frans grondgebied.

Door politie in Rosmalen omsingelde Joey D. overleden aan verwondingen
Woensdag 22-januari-2020 22:18

Joey D. (27) is woensdag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden, bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) aan NU.nl na berichtgeving van RTL Nieuws. D. verwondde zichzelf dinsdag nadat hij urenlang in Rosmalen omsingeld was door de politie.

Lazarus grote winnaar Musical Awards, Anastasia krijgt publieksprijs
Woensdag 22-januari-2020 22:31

Lazarus, de musical die werd bedacht door David Bowie, heeft woensdagavond de meeste prijzen in de wacht gesleept bij de Musical Awards, uitgereikt in de RAI in Amsterdam. De voorstelling werd door de jury uitgeroepen tot beste musical. Anastasia, eveneens van Albert Verlindes Stage Entertainment, won de publieksprijs.