RSS feeds Nu.nl - Algemeen
Crisis in Braziliaanse ziekenhuizen door groot tekort aan medisch zuurstof
Zaterdag 16-januari-2021 02:03

Het gezondheidssysteem in de afgelegen Braziliaanse miljoenenstad Manaus staat op instorten vanwege de grote toestroom van coronapatiënten. Er is onvoldoende zuurstof voor alle patiënten en een tekort aan ziekenhuisbedden en ander medisch materiaal, melden verschillende Braziliaanse media.

Justitie VS trekt bewering in dat bestormers Capitool politici wilden doden
Zaterdag 16-januari-2021 02:53

Amerikaanse aanklagers hebben hun bewering ingetrokken dat bestormers van het Capitool van plan waren om politici te doden of te ontvoeren. Dat meldt CNN zaterdag op basis van rechtbankdocumenten.

WhatsApp stelt aanpassing gebruikersvoorwaarden na ophef uit tot half mei
Vrijdag 15-januari-2021 23:34

WhatsApp gaat de geplande aanpassing van zijn gebruikersvoorwaarden uitstellen vanwege de ophef die erover is ontstaan. Met de aanpassing zou gebruikersinformatie worden gedeeld met moederbedrijf Facebook. Volgens WhatsApp is hierover veel verwarring bij gebruikers en is meer tijd nodig om uitleg te geven over datagebruik.


Palestijnen mogen voor het eerst in vijftien jaar weer stemmen
Vrijdag 15-januari-2021 22:52

Palestijnen gaan voor het eerst in vijftien jaar weer naar de stembus, zo heeft de Palestijnse president Mahmoud Abbas vrijdag aangekondigd. De parlementsverkiezingen vinden plaats op 22 mei, de presidentsverkiezingen volgen op 31 juli.

Dit wil het kabinet: nieuw toeslagensysteem en overheid die niet discrimineert
Vrijdag 15-januari-2021 21:39

Na het vernietigende rapport Ongekend Onrecht over de toeslagenaffaire en de daaropvolgende val van het kabinet-Rutte III wil het demissionaire kabinet de eerste stappen zetten naar een herstel van het aangedane leed. Er moet onder meer een ander toeslagensysteem komen en een overheid die niet discrimineert. Een overzicht van maatregelen die moeten voorkomen dat burgers als vijand van de overheid worden gezien.

Pfizer levert tijdelijk minder vaccins, gevolgen nog niet bekend
Vrijdag 15-januari-2021 22:00

Farmaceut Pfizer levert eind januari en begin februari tijdelijk minder doses van het coronavaccin. Dit komt doordat de labels moeten worden aangepast en vooral doordat de fabriek in het Belgische Puurs wordt uitgebreid. Het is nog niet bekend welke gevolgen dit zal hebben voor de Nederlandse vaccinatiestrategie.

Griekse politie pakt terrorismeverdachte op na verzoek van Nederland
Vrijdag 15-januari-2021 23:36

De Griekse politie heeft een Syrische asielzoeker uit Sliedrecht aangehouden, nadat het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) daar een verzoek voor had ingediend. De 33-jarige man wordt verdacht van deelneming aan een terroristische organisatie.

Video | Analyse: 'Aftreden kabinet-Rutte is meer dan alleen symbolisch'
Vrijdag 15-januari-2021 18:29

Het volledige kabinet-Rutte III trad vrijdag af vanwege de toeslagenaffaire. In maart zijn de verkiezingen, waardoor er een mogelijkheid bestaat dat Mark Rutte nog dit jaar herkozen kan worden als premier. In hoeverre is het aftreden van dit kabinet dan symbolisch?

Douane vindt 80 miljoen euro aan coke tussen bier en oldtimers
Vrijdag 15-januari-2021 20:54

De douane heeft vrijdag in de Rotterdamse haven twee partijen coke van duizend kilo en een straatwaarde van ruim 80 miljoen euro onderschept, meldt het Openbaar Ministerie (OM). Een van de partijen zat verstopt in een container uit Brazilië, geladen met twee oude Volkswagenbusjes. De andere partij vond de douane in een container vol dozen bier.