RSS feeds Nu.nl - Algemeen
Coalitie is het eens over miljarden extra voor leraren, huren en energierekening
Donderdag 23-september-2021 23:41

De VVD, D66, CDA en ChristenUnie, de vier partijen die de begroting hebben opgesteld, zijn het eens geworden over een extra investering van zo'n 2 miljard euro in de woningmarkt, de energierekening, veiligheid en lerarensalarissen.

Papieren coronapas binnenkort in bibliotheek en gemeentehuis aan te vragen
Donderdag 23-september-2021 21:09

In bibliotheken en gemeentehuizen liggen naar verwachting vanaf volgende week formulieren waarmee mensen een papieren coronapas kunnen aanvragen. Ze zijn bedoeld voor mensen voor wie de digitale coronapas te moeilijk is. De optie komt te laat voor het 'openingsweekend' van de verplichte coronapas: vanaf 25 september is een toegangsbewijs verplicht bij onder meer restaurants en cafés.

Een van lavastromen op La Palma stilgevallen, maar vulkaan 'blijft krachtig'
Donderdag 23-september-2021 22:47

Een van de twee lavastromen die door de vulkaanuitbarsting op het Spaanse eiland La Palma is ontstaan, is stilgevallen. De tweede lavastroom beweegt langzaam en zal zeker niet donderdag of vrijdag de zee bereiken, zeggen de autoriteiten tegen de Spaanse krant El Periódico.

AEX sluit voor het eerst boven 800 punten: wat wil dat zeggen?
Donderdag 23-september-2021 20:56

De AEX-index sloot donderdag voor het eerst in zijn bestaan boven de 800 punten. Dat klinkt heel spectaculair, maar eigenlijk betekenen die punten helemaal niets. "Het duidt er alleen op dat het goed gaat met de beurs", zegt econoom Marcel Klok tegen NU.nl.

Video | Dit gebeurt er als lava de zee (en een zwembad) instroomt
Donderdag 23-september-2021 17:54

De lavastroom op het Canarische eiland La Palma gaat na de vulkaanuitbarsting van afgelopen zondag richting de zee. Vulkanoloog Karen Fontijn van de Université libre in Brussel legt uit wat er dan gebeurt en waarom dat gevaarlijk kan zijn.

Personeel van zeven academische ziekenhuizen staakt komende dinsdag
Donderdag 23-september-2021 16:45

In de universitaire ziekenhuizen van Amsterdam (VUmc en AMC), Leiden, Utrecht, Groningen, Rotterdam en Maastricht worden dinsdag op een aantal afdelingen zondagdiensten gedraaid, melden vakbonden FNV en CNV donderdag. Dit betekent dat op die afdelingen alleen patiënten met acute problemen worden behandeld en alle planbare zorg vervalt. Alleen het Radboudumc in Nijmegen doet niet mee aan de staking. De stakers vragen een beter salaris en een lagere werkdruk.

Italië trekt miljarden uit om hoge energiekosten te beteugelen
Donderdag 23-september-2021 22:08

De Italiaanse overheid trekt ruim 3 miljard euro uit zodat huishoudens hun energierekening kunnen blijven betalen. Zonder overheidsingrijpen zouden consumenten 40 procent duurder uit zijn voor gas en elektra. Om dit te voorkomen, heeft de Italiaanse regering een pakket aan maatregelen ingevoerd.

Mocro Maffia, Een huis vol en Ruinerwold-docu in race voor Televizier-Ring
Donderdag 23-september-2021 19:52

De serie Mocro Mafia (Videoland), de docusoap Een huis vol (KRO-NCRV) en de documentaireserie De kinderen van Ruinerwold (BNNVARA) maken kans op de prestigieuze Gouden Televizier-Ring.

Livestream | Tweede Kamer debatteert bij Algemene Beschouwingen
Donderdag 23-september-2021 20:55

De Tweede Kamer debatteert donderdag voor de tweede dag op rij tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen. Dit jaar speelt de formatie een grote rol in het debat.

Rutte: 'Extra klimaatmiljarden noodzakelijk maar absoluut niet genoeg'
Donderdag 23-september-2021 20:02

De al forse extra klimaatuitgaven van bijna 7 miljard euro voor volgend jaar zijn een "volgende noodzakelijke stap", maar nog lang niet genoeg. "Er zal echt meer moeten gebeuren", zei demissionair Mark Rutte donderdag tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen in de Tweede Kamer. "Het is absoluut niet genoeg."