RSS feeds Nu.nl - Algemeen
29 maart: Cijfers over het coronavirus in Nederland in zeven visualisaties
Zondag 29-maart-2020 20:41

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) publiceert elke dag een overzicht met cijfers over de situatie rondom het coronavirus in Nederland. NU.nl bracht de meeste cijfers die tot nu toe bekend zijn, samen in zeven visualisaties.

Manders: 'Eredivisie uitspelen met publiek steeds minder realistisch'
Zondag 29-maart-2020 21:02

Algemeen directeur Mattijs Manders van de Eredivisie CV verwacht dat het restant van de Eredivisie zonder publiek wordt afgewerkt, als het seizoen nog wordt afgemaakt.


Franse staatssecretaris: 'Coronacrisis is risico voor geloofwaardigheid EU'
Zondag 29-maart-2020 20:42

Hoe de Europese Unie reageert op de uitbraak van het coronavirus zal bepalen hoe geloofwaardig het blok in de toekomst is, heeft de Franse staatssecretaris voor Europese Zaken zondag gezegd. EU-leiders wisten afgelopen week geen akkoord te bereiken over maatregelen om de economische gevolgen van de crisis te beperken.

Video | Italiaanse priester zegent tientallen overleden coronapatiënten
Zondag 29-maart-2020 20:14

In Italië zijn relatief veel slachtoffers gevallen door de uitbraak van het coronavirus. Pater Mario Carminati heeft de Sint-Jozefkerk in Seriate geopend om tientallen overledenen een laatste zegen te geven. In een paar dagen zijn er al negentig doodskisten in de kerk geweest.

Weerbericht: Koude week begint met regen, later meer zon en iets warmer
Zondag 29-maart-2020 17:14

De komende week begint koud en nat, later komt de zon weer vaker tevoorschijn en wordt het geleidelijk ietsje warmer.

Laatste iconische Boeing 747 van KLM geland op Schiphol
Zondag 29-maart-2020 20:57

Om 15.30 uur is de laatste Boeing 747 van KLM geland op Schiphol. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij heeft daarmee afscheid genomen van het iconische toestel, dat ook de 'Queen of the Skies' wordt genoemd.

28 schapen dood door ontploffing xtc-lab Poortvliet
Zondag 29-maart-2020 16:58

De brandweer is sinds vrijdagavond bezig geweest met het blussen van een grote brand in een losstaande schuur in het Zeeuwse Poortvliet. Nadat de brand 24 uur had gewoed, kon de brandweer zondag de schuur betreden. Binnen troffen de brandweerlieden niet alleen 28 dode schapen en lammeren aan, maar ook de resten van een ontploft xtc-lab.

Dodental stijgt naar 771, 529 nieuwe coronapatiënten in het ziekenhuis
Zondag 29-maart-2020 18:23

Het aantal mensen dat in Nederland aan het coronavirus is overleden, is met 132 gestegen naar 771, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondag in een dagelijkse update. Daarnaast zijn 529 nieuwe patiënten vanwege het virus in het ziekenhuis opgenomen.

Limburgs recreatiegebied Wilhelminaberg gesloten vanwege drukte
Zondag 29-maart-2020 13:39

Het recreatiegebied Wilhelminaberg is vanaf zondagochtend voor onbepaalde tijd afgesloten omdat er ondanks de maatregelen tegen het coronavirus te veel bezoekers op afkwamen, meldt Veiligheidsregio Zuid-Limburg op de website.