RSS feeds Nu.nl - Algemeen
26 verstekelingen aangetroffen op veerboot bij Vlaardingen
Dinsdag 19-november-2019 19:59

Een groep van ongeveer 26 verstekelingen is dinsdagavond aangetroffen in een koelcontainer op een schip bij Vlaardingen. De hulpdiensten zijn daarom massaal uitgerukt naar de Vulcaanhaven, waar de veerboot zo weer aanmeert.

Witte Huis-medewerkers getuigen in afzettingsonderzoek Trump
Dinsdag 19-november-2019 15:55

Een nieuwe week van openbare hoorzittingen in het afzettingsonderzoek naar de Amerikaanse president Donald Trump brengt dinsdag voor het eerst medewerkers en oud-medewerkers van het Witte Huis voor de televisiecamera's in het Huis van Afgevaardigden. Volg de ontwikkelingen hier.

Oranje start met Stengs, Aké, Van Aanholt en Luuk de Jong tegen Estland
Dinsdag 19-november-2019 20:04

Het Nederlands elftal begint dinsdag in de Johan Cruijff ArenA met een aantal opvallende namen aan de afsluitende EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland. Calvin Stengs debuteert en ook Nathan Aké, Patrick van Aanholt en Luuk de Jong starten.

Politie start met onderzoek naar misstanden binnen Landelijke Eenheid
Dinsdag 19-november-2019 19:47

De politie gaat een onafhankelijk onderzoek starten naar misstanden binnen de Landelijke Eenheid, bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van NRC. Dit is dinsdag besloten na overleg met de politievakbonden.

Actrice Robin Martens krijgt taakstraf voor mishandeling van agent
Dinsdag 19-november-2019 18:52

Robin Martens heeft een taakstraf van 45 uur gekregen, meldt het Openbaar Ministerie van Noord-Holland dinsdag. De 27-jarige actrice zou tijdens een uitgaansavond in Castricum geweld hebben gebruikt tegen een politieagent.

Politie arresteert verdachte die dreigde te schieten in centrum Nijmegen
Dinsdag 19-november-2019 19:41

De politie heeft dinsdagavond een man opgepakt die rond 16.00 uur dreigde met het beschieten van mensen in een zorginstelling in het centrum van Nijmegen. Het is niet bekend of de man daadwerkelijk in het bezit van een vuurwapen was. Rond 18.50 maakte de politie bekend een verdachte te hebben aangehouden.

Rutte: Politiek kan racisme niet alleen oplossen, samenleving moet helpen
Dinsdag 19-november-2019 17:48

Premier Mark Rutte vindt dat er niet te snel gekeken moet worden naar de politiek om racisme en discriminatie aan te pakken. "Dit kunnen wij als politiek niet in ons eentje oplossen", zei hij dinsdag tijdens het Vragenuur. "Ik begrijp dat er gekeken wordt naar de overheid, maar heb niet de illusie dat we racisme alleen oplossen met wetgeving."

Vermoord of zelfdoding: vraagtekens bij dood Jeffrey Epstein
Dinsdag 19-november-2019 18:10

Een zeer opmerkelijk interview met de Britse prins Andrew en een gelekte opname van een Amerikaanse nieuwszender. Het nieuws rond Jeffrey Epstein blijft veel mensen bezighouden. De miljardair, verdacht van grootschalig seksueel misbruik, overleed in augustus. De autopsie wees uit dat hij zelfmoord pleegde in zijn cel. Waarom is er zoveel cynisme en twijfel rond de dood van Epstein?

Oud-minister Hirsch Ballin: 'Altijd zorgvuldig geweest in zaak-Poch'
Dinsdag 19-november-2019 17:25

Oud-justitieminister Ernst Hirsch Ballin heeft dinsdag tijdens een verhoor bij de rechtbank in Rotterdam gezegd dat er altijd zorgvuldig is gehandeld bij het verstrekken van informatie over Julio Poch aan Argentinië. Volgens Hirsch Ballin was Nederland gebonden aan verdragen en kon dit niet worden geweigerd.

Minister Koolmees stelt mogelijke pensioenkortingen met een jaar uit
Dinsdag 19-november-2019 18:03

De pensioenfondsen die er op dit moment heel slecht voor staan en waarschijnlijk volgend jaar de pensioenen moeten korten, krijgen een jaar uitstel om hun financiële positie te verbeteren, schrijft minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken dinsdag aan de Tweede Kamer.