RSS feeds Nu.nl - Algemeen
Aantal drugsdumpingen daalt, criminelen lozen afval vaker in grondwater
Donderdag 27-februari-2020 08:10

Het aantal zichtbare dumpingen van drugsvaten in Nederland is in 2019 met 35 procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Dat komt vermoedelijk doordat criminelen vaker voor alternatieve manieren kiezen om van hun drugsafval af te komen, zegt Max Daniel, portefeuillehouder drugs bij de politie, in gesprek met NU.nl.

'Kannibalisme onder ijsberen neemt toe door smeltende Noordpool'
Donderdag 27-februari-2020 09:33

IJsberen doden en eten elkaar steeds vaker op doordat hun leefgebied ernstig verkleind wordt door smeltend poolijs en menselijke activiteit, blijkt volgens AFP uit Russisch onderzoek.

NS maakt treinreizen goedkoper voor jongeren tot achttien jaar
Donderdag 27-februari-2020 08:45

De NS maakt het reizen per trein voor jongeren tussen de twaalf en achttien jaar een stuk goedkoper. Vanaf de zomer komt het spoorbedrijf met twee speciale treinkaartjes, waarmee reizen 50 tot 60 procent goedkoper worden.

Podcast | Advocaten Marengo-proces anoniem in de rechtbank, kan dat wel?
Donderdag 27-februari-2020 07:19

In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Drie nieuwe coronabesmettingen gemeld vlak over de grens bij Sittard
Donderdag 27-februari-2020 07:54

Duitse media melden woensdagavond dat nog eens drie inwoners van de Duitse grensgemeente Gangelt, dat op zo'n 10 kilometer afstand van Sittard ligt, positief zijn getest op het coronavirus. Eerder werd het COVID-19-virus al vastgesteld bij een echtpaar dat in het dorp Langbroich in de gemeente Gangelt woont.

Video | Testdagen F1: Is Red Bull steengoed in de bochten?
Donderdag 27-februari-2020 08:52

Ook op de vierde testdag in Barcelona ging Max Verstappen in de Red Bull nog niet voluit. Wel worden de geruchten steeds hardnekkiger dat de RB16 steengoed in de bochten is.

Nederlanders in Milaan over het coronavirus: 'Alsof Armageddon is geweest'
Donderdag 27-februari-2020 09:23

Binnen een week zijn in Italiƫ meer dan vierhonderd mensen besmet met het coronavirus en overleden twaalf mensen aan de gevolgen. In het noorden van Italiƫ, waar het virus uitbrak, ligt het openbare leven voor een groot deel stil. NU.nl spreekt drie Nederlanders die wonen, werken of studeren in Milaan, de hoofdstad van de noordelijke regio Lombardije.

Weerbericht: In het zuiden regen en natte sneeuw, het noorden blijft droog
Donderdag 27-februari-2020 07:55

Een gebied met regen en natte sneeuw trekt donderdag over het zuiden van het land. In het noorden blijft het nagenoeg droog.

Ontslagen man schiet vijf collega's dood bij Amerikaanse bierbrouwerij
Donderdag 27-februari-2020 09:38

Een pas ontslagen werknemer heeft woensdag bij een schietpartij op het terrein van bierbrouwerij Molson Coors in de Amerikaanse stad Milwaukee vijf collega's gedood. Daarna beroofde hij zichzelf van het leven.

De aarde heeft tijdelijk een kleine tweede maan
Donderdag 27-februari-2020 07:50

Tijdelijk draait er een kleine tweede maan om de aarde. Het maantje is waarschijnlijk drie jaar geleden in een baan om de planeet terechtgekomen, maakte het Minor Planet Center van de Internationale Astronomische Unie dinsdag bekend.