RSS feeds Nu.nl - Algemeen
Aantal nieuwe coronabesmettingen (2.588) bijna verdubbeld, minder getest
Dinsdag 04-augustus-2020 15:30

2.588 personen in Nederland testten in de afgelopen week positief op het coronavirus, zo meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag. Dat zijn er 1.259 meer dan de 1.329 positieve testuitslagen die vorige week zijn gemeld, terwijl er wel minder is getest.

Video | Gevaar op zee: wat is een mui en hoe kom je eruit?
Dinsdag 04-augustus-2020 16:29

Een dagje strand is heerlijk, maar de zee kan behoorlijk gevaarlijk zijn. Vooral een muistroming is een gevaar voor zwemmers. Wat is het precies en hoe kom je eruit weg?

Asscher wil dat kabinet weer regie pakt: 'Coronabeleid was onnavolgbaar'
Dinsdag 04-augustus-2020 15:52

Dat premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge donderdag in een persconferentie het land toespreken over de recente toename in het aantal coronabesmettingen, is volgens PvdA-leider Lodewijk Asscher meer dan nodig. "De afgelopen weken waren onnavolgbaar."

Oproep NUjij: Stel je vraag over het coronavirus
Dinsdag 04-augustus-2020 15:44

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldde dinsdag dat het aantal coronabesmettingen bijna is verdubbeld ten opzichte van een week geleden. Heb jij een vraag over deze opleving, de mondkapjes of de coronatests? Stel ze dan hieronder op ons reactieplatform NUjij.

Rutte en De Jonge geven donderdag persconferentie over stijging coronacijfers
Dinsdag 04-augustus-2020 14:25

Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) geven donderdagavond om 19.00 uur een persconferentie waarin ze een update geven over het stijgende aantal coronabesmettingen. Daarnaast kondigen ze "zo nodig aanvullende regionale maatregelen" aan, meldt een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) dinsdag.

Goed nieuws: Vermiste zeelieden gered | Gorilla zoekt naam
Dinsdag 04-augustus-2020 16:28

Goed nieuws valt soms weg bij NU.nl. Daarom maken we dagelijks een overzicht van het positieve en vrolijk makende nieuws.

Veel vleeskuikenbedrijven in overtreding, te weinig licht en te veel kuikens
Dinsdag 04-augustus-2020 15:54

Vier op de tien vleeskuikenbedrijven blijken overtredingen te begaan op het gebied van dierenwelzijn, zo meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) dinsdag na een steekproef. Er werd onder meer geconstateerd dat er te weinig licht en te veel kuikens in de stallen waren en dat het strooisel van een slechte kwaliteit was.

Brussel onderzoekt of Google met overname van Fitbit te machtig wordt
Dinsdag 04-augustus-2020 15:59

De mededingingsautoriteit van de Europese Unie gaat de overname van Fitbit door Google formeel onderzoeken, maakt de Europese Commissie (EC) dinsdag bekend. Het onderzoek richt zich op zorgen dat Google gezondheidsdata van Fitbit mogelijk gaat gebruiken voor gepersonaliseerde advertenties. Daarmee zou het voor concurrerende bedrijven moeilijker worden om een vergelijkbare dienst aan te bieden.

Zuurstofcilinder explodeerde door brand in flat Vlissingen
Dinsdag 04-augustus-2020 15:39

Door de brand in een flat aan de Hogeweg in Vlissingen is afgelopen donderdag een zuurstofcilinder ontploft, blijkt dinsdag uit onderzoek van de politie en de brandweer. Door de ontploffing kwam een 64-jarige bewoner om het leven. Vijf anderen raakten bij de brand gewond.

Verdachte moord Lelystad: 'Seksueel getinte opmerking reden voor geweld'
Dinsdag 04-augustus-2020 16:29

Michel B., die wordt verdacht van het ombrengen van een man in Lelystad, verklaart dinsdag voor de rechtbank dat een seksueel getinte opmerking van het slachtoffer de aanleiding was om hem aan te vallen. Medeverdachte Jan van K. zou hem hebben geholpen, maar Van K. ontkent dat.