RSS feeds Nu.nl - Algemeen
OM na recordvangst cocaïne: 'Ambitie om drugsoorlog te winnen is zinloos'
Zaterdag 27-november-2021 09:32

Dit jaar werd in de Rotterdamse haven al 63.000 kilo cocaïne in beslag genomen, bijna drie keer zoveel als drie jaar terug. Het is dan ook 'gekkigheid' om de ambitie te hebben om de drugsoorlog te winnen, zegt officier van justitie Ernst Pols in gesprek met NU.nl. En dat is niet cynisch, maar realistisch.

Eerste sneeuw van het najaar blijft liggen in Brabant en Gelderland
Zaterdag 27-november-2021 09:21

In het oosten van Noord-Brabant en in delen van Gelderland is in de nacht van vrijdag op zaterdag de eerste sneeuw van het najaar gevallen. In sommige plaatsen bleef de sneeuw ook daadwerkelijk liggen, wat lokaal voor besneeuwde landschappen zorgde.


Eerste coronavaccins voor kinderen worden voor het einde van het jaar geleverd
Zaterdag 27-november-2021 08:42

Hoewel er nog geen officieel besluit is genomen over het vaccineren van (groepen van) kinderen in de leeftijd van vijf tot en met elf jaar, wordt eind volgende maand al wel de eerste voor kinderen bestemde levering van het coronavaccin van Pfizer/BioNTech verwacht. Het gaat om 42.000 doses met een aangepaste kinderdosering, schrijft demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) vrijdagavond aan de Tweede Kamer.

Overzicht: Deze nieuwe maatregelen hebben Rutte en De Jonge bekendgemaakt
Zaterdag 27-november-2021 09:26

Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) hebben vrijdag een reeks maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Deze regels gelden vanaf zondag 28 november om 5.00 uur tot in ieder geval zaterdag 18 december. De maatregelen moeten nog worden goedgekeurd door de Tweede Kamer. Hieronder het overzicht.

Video | Waarom het kabinet verwacht dat maatregelen vanaf 17.00 uur werken
Zaterdag 27-november-2021 10:08

Op de persconferentie van vrijdag kondigde het demissionaire kabinet een avondlockdown aan: na 17.00 uur is er bijna niets meer open in Nederland. Daardoor zou het aantal coronabesmettingen moeten gaan dalen. Maar waarom denkt het kabinet dat dit gaat bijdragen aan de bestrijding van het virus?

Dit zijn de antwoorden op jullie vragen over de nieuwe coronamaatregelen
Zaterdag 27-november-2021 10:03

Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) gaven vrijdag weer een persconferentie waarin ze de aangescherpte coronamaatregelen bekendmaakten. In dit artikel beantwoorden we vragen die jullie instuurden via ons reactieplatform NUjij.

Avond na coronapersconferentie ondanks oproepen tot rellen rustig verlopen
Zaterdag 27-november-2021 08:05

De avond na de coronapersconferentie lijkt in het hele land zonder ongeregeldheden te zijn verlopen. De politie hield aanvankelijk rekening met onaangekondigde demonstraties, ongeregeldheden en rellen na de persconferentie van vrijdag, waarop de coronamaatregelen opnieuw werden aangescherpt.

61 van de 600 passagiers uit Zuid-Afrika besmet, nog onbekend welke variant
Zaterdag 27-november-2021 08:20

Van de 600 mensen in de twee KLM-vliegtuigen die vrijdag terugkeerden uit Zuid-Afrika zijn er 61 positief getest op het coronavirus. Het is nog niet duidelijk of het om de nieuwe besmettelijke omicronvariant gaat.

Broadwaycomponist Stephen Sondheim op 91-jarige leeftijd overleden
Zaterdag 27-november-2021 09:37

De beroemde Broadwaycomponist Stephen Sondheim is vrijdag op 91-jarige leeftijd overleden, meldt The New York Times op basis van een verklaring van Sondheims advocaat en vriend F. Richard Pappas. Volgens hem kwam Sondheims overlijden onverwachts.