RSS feeds Nu.nl - Algemeen
Twintig jaar cel voor verkrachten en doden Milica van Doorn in 1992
Dinsdag 11-december-2018 15:18

Hüseyin A. (48) is dinsdag veroordeeld tot twintig jaar cel, omdat hij schuldig is bevonden aan het verkrachten en doden van Milica van Doorn in 1992. Het wordt de man extra kwalijk genomen dat hij al die tijd heeft gezwegen.

Reisgenoot van Pakistaanse bedreiger Geert Wilders mogelijk medeplichtig
Dinsdag 11-december-2018 15:10

Een man die op 27 augustus met de Pakistaanse bedreiger van Geert Wilders van Den Haag naar Amsterdam-Sloterdijk reisde, is door het Openbaar Ministerie (OM) toch aangemerkt als een verdachte in de zaak. Mogelijk is hij medeplichtig geweest. 

Khashoggi en vervolgde journalisten benoemd tot Time Person of the Year
Dinsdag 11-december-2018 14:47

De vermoorde Saoedische journalist Jamal Khashoggi en andere journalisten zijn door Time Magazine uitgeroepen tot Time Person of the Year 2018, heeft het tijdschrift dinsdag bekendgemaakt.

Veel stankoverlast door lek in enorme tank met mest in Harderwijk
Dinsdag 11-december-2018 14:21

Door een lekkage bij een bio-energiecentrale in Harderwijk stroomt dinsdagmiddag een grote hoeveelheid mest uit een vergistingstank. Dit leidt volgens de veiligheidsregio tot "veel stank".

Politieke chaos in het VK: Hoe nu verder met de Brexit?
Dinsdag 11-december-2018 13:06

De stemming over het conceptakkoord over Brexit-deal is voorlopig van de baan. Wat er nu precies gaat gebeuren, is onduidelijk. De kans op een chaotische, harde Brexit wordt steeds groter.

Dierenartsen noemen misstanden varkenshouderij dagelijkse realiteit
Dinsdag 11-december-2018 14:11

De schokkende beelden van twee Nederlandse varkensfokkerijen die Animal Rights onlangs naar buiten bracht, tonen de normale gang van zaken in de gehele varkenshouderij, stelt dierenartsenorganisatie Caring Vets dinsdag.

Vooruitblik: 'Ondanks DNA moeilijk Jos B. aan dood Nicky te koppelen'
Dinsdag 11-december-2018 14:47

De pro-formazitting tegen Jos B., verdachte in de zaak-Nicky Verstappen, begint op woensdag. NU.nl blikt vooruit op de start van de zaak tegen de verdachte, die na een klopjacht in Spanje werd gearresteerd. 

Cruciale Brexit-stemming vindt nog voor 21 januari plaats
Dinsdag 11-december-2018 13:41

De stemming over de Brexit-deal door het Britse parlement zal nog voor 21 januari plaatsvinden, meldt de woordvoerder van de Britse premier Theresa May dinsdag.

Omroep MAX: 'Heel Holland Bakt-deelnemer Maroeska wél amateurbakker'
Dinsdag 11-december-2018 13:14

Heel Holland Bakt-deelnemer Maroeska Metz is wel degelijk een amateurbakker en -kok. Omroep MAX laat dat dinsdag aan NU.nl weten, nadat maandag commotie ontstond omdat Metz ooit een kookboek heeft uitgebracht.

OM legt hogere strafeis voor discriminatie transgenders vast
Dinsdag 11-december-2018 11:49

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft regels opgesteld waarmee de strafeis hoger kan uitpakken bij delicten met discriminatiefeiten waar transgenders het slachtoffer van zijn. De nieuwe regels gaan per 1 januari in, meldt justitie dinsdag.