RSS feeds Nu.nl - Algemeen
Grapperhaus: 'Drie back-ups van KPN werkten niet bij 112-storing'
Dinsdag 25-juni-2019 14:59

De KPN-storing die er maandag toe leidde dat het alarmnummer 112 niet bereikbaar was, was te wijten aan een storing in de systemen van KPN. Volgens minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) werkten de back-ups van de telecomprovider, die het noodnummer in de lucht hadden moeten houden, alle drie niet.

Kamer akkoord met inperking vervroegde vrijlating gevangenen
Dinsdag 25-juni-2019 16:22

Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer heeft dinsdag ingestemd met het wetsvoorstel van minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) dat de vervroegde vrijlating van veroordeelden met een langdurige celstraf verkort tot maximaal twee jaar.

Luchtballon maakt noodlanding midden in Utrechtse wijk
Dinsdag 25-juni-2019 16:08

Een luchtballon moest maandag noodgedwongen landen op het Cole Porterplantsoen in de Utrechtse wijk Terwijde. De ballonvaarder gooide een touw naar beneden en riep omstanders om hulp. De luchtballon moest vermoedelijk landen omdat het windstil werd.

Van der Weijden herstelt goed na voltooien elfstedenzwemtocht
Dinsdag 25-juni-2019 14:49

Maarten van der Weijden herstelt goed na het voltooien van zijn elfstedenzwemtocht. De 38-jarige langeafstandszwemmer zegt zich zelfs beter te voelen dan verwacht, aldus zijn woordvoerder Christel Veld.

Werken in de hitte: 'Ik mocht m'n waterfles niet vullen van de klant'
Dinsdag 25-juni-2019 15:12

Dinsdag tikken we de 40 graden net niet aan, maar heet is het wel. Zeker op het dak, in een lange broek op de werkplaats of dorstig schoffelend in de tuin. Deze zzp'ers in buitenberoepen bepalen zelf of ze aan het werk gaan.

Dit weten we over de grote 112-storing bij KPN
Dinsdag 25-juni-2019 14:46

Op maandag 24 juni was het 112-noodnummer urenlang niet bereikbaar door een grote storing. We beantwoorden vijf veelgehoorde vragen over het probleem.

Wetenschappers: Griekse monumenten kapot door klimaatverandering
Dinsdag 25-juni-2019 15:18

Klimaatveranderingen bedreigen de oude monumenten uit de Griekse oudheid. Onder meer de iconische Acropolis in Athene dreigt kapot te gaan, waarschuwen gezaghebbende wetenschappers.

OM: Er was geen politieke invloed bij besluit tot vervolging Wilders
Dinsdag 25-juni-2019 15:21

Het Openbaar Ministerie (OM) herhaalt dat justitie de beslissing tot het vervolgen van PVV'er Geert Wilders zelf heeft genomen en dat hier geen politieke bemoeienis bij kwam kijken, zegt de advocaat-generaal van het OM dinsdag in de zaak rond Wilders' uitspraak over minder Marokkanen.

Trump ontkent verkrachting columniste: 'Ze is niet mijn type'
Dinsdag 25-juni-2019 11:47

De Amerikaanse president Donald Trump heeft opnieuw ontkend dat hij in de jaren negentig een columniste van Elle heeft verkracht. "Ze is niet mijn type", was zijn verklaring volgens Amerikaanse media.

Ex-beveiligers veroordeeld tot vier jaar cel voor kluisjesroof Oudenbosch
Dinsdag 25-juni-2019 15:23

Twee voormalige beveiligers van een Rabobank-vestiging in Oudenbosch zijn dinsdag veroordeeld tot vier jaar cel voor het medeplegen van een kluisjesroof. Ook moeten de mannen de schade van de Rabobank betalen. Deze bedraagt in elk geval 1 miljoen euro.