RSS feeds Nu.nl - Algemeen
Veertig strafrechtelijke onderzoeken naar fraude met coronasubsidie
Zaterdag 26-september-2020 11:00

De Inspectie SZW is zo'n veertig strafrechtelijke onderzoeken gestart naar mogelijke fraude van bedrijven bij het aanvragen van coronasteun. Dat bevestigt de inspectiedienst zaterdag na berichtgeving door NOS. Het betreft geld vanuit onder meer de NOW- en de Tozo-regeling.

Aangewezen nieuwe Libanese premier Adib stopt al na een maand
Zaterdag 26-september-2020 11:39

De vorige maand aangewezen nieuwe premier van Libanon, Mustapha Adib, heeft zaterdag laten weten op te stappen. Adib stopt omdat het hem naar eigen zeggen niet is gelukt een kabinet te vormen.

Hoe zit het met de testcapaciteit in andere landen?
Zaterdag 26-september-2020 11:12

In Nederland is momenteel onvoldoende capaciteit om iedereen met coronagerelateerde klachten te laten testen. Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) had dat graag anders gezien. Maar hoe staat het eigenlijk met de testcapaciteit in andere Europese landen?

Armenië arresteert 'rijkste' oppositieleider om mogelijk kopen van stemmen
Zaterdag 26-september-2020 10:17

Gagik Tsarukyan, oppositieleider en één van de rijkste inwoners van Armenië, is vrijdag opgepakt op verdenking van het kopen van stemmen tijdens de verkiezingen van 2017.


'Kabinet overweegt fans te weren uit stadions als het dit weekend misgaat'
Zaterdag 26-september-2020 10:09

Als voetbalsupporters dit weekend de coronaregels overtreden, dan zal het kabinet overwegen de fans voorlopig te weren uit stadions, zegt sportminister Tamara van Ark zaterdag in gesprek met het AD.

Podcast | Oproep #ikdoenietmeermee-BN'ers vroeg om factcheck
Zaterdag 26-september-2020 11:02

Meerdere BN'ers lieten deze week in een Instagram-bericht over de coronamaatregelen weten dat ze "niet meer meedoen". In datzelfde bericht stellen zij enkele vragen over het kabinetsbeleid. Vragen die voor een groot deel al een antwoord hadden. In deze Week van NU praat hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman met factchecker Shannon Bakker over de actie.

Ruim honderd walvissen gered na massale stranding voor Australische kust
Zaterdag 26-september-2020 09:09

Reddingswerkers op Tasmanië hebben in totaal 108 walvissen gered en in diepere wateren gebracht. Afgelopen week spoelden er zo'n 570 grienden aan in een baai van het Australische eiland.

Video | Wat staat bezwaarmakers coronaboete te wachten?
Zaterdag 26-september-2020 10:33

Bij de kantonrechter in Utrecht dient maandag een eerste zaak over opgelegde coronaboetes waartegen beroep is aangetekend. NU.nl bespreekt dit met advocaat Justin Kötter, die tientallen mensen bijstaat in hun bezwaar tegen een coronaboete. Ook praten we met Joep Lindeman, universitair hoofddocent strafrecht aan de Universiteit Utrecht.

Man neergeschoten in Amsterdam, ook verdacht pakketje aangetroffen
Zaterdag 26-september-2020 09:36

Een man is in de nacht van vrijdag op zaterdag neergeschoten in de Amsterdamse wijk Osdorp. Op dezelfde locatie is ook een verdacht pakketje gevonden, meldt de politie op Twitter.