RSS feeds Nu.nl - Entertainment Samenvatting
In beeld: De ingetogen uitvaart van de Britse prins Philip
Zaterdag 17-april-2021 19:52

In een klein gezelschap van ongeveer dertig mensen werd op zaterdagmiddag de laatste eer bewezen aan prins Philip, die vorige week op 99-jarige leeftijd overleed. NU.nl brengt de uitvaart in beeld.

Documentaire over regisseur Ivo van Hove in de maak
Zaterdag 17-april-2021 18:57

Regisseur Suzanne Raes werkt aan een documentaire over regisseur Ivo van Hove en zijn levenspartner Jan Versweyveld. Dat heeft zij gemeld in het NPO Radio 5-programma Volgspot. Raes maakte eerder onder meer films over De Dijk, Jochem Myjer en Claudia de Breij.

TIK M AAN! opgeschort vanwege corona, nieuwe versie Ik Vertrek in de plaats
Zaterdag 17-april-2021 16:02

Het programma TIK M AAN! is opgeschort vanwege enkele coronabesmettingen bij de deelnemende teams. Hierdoor krijgt Ik Vertrek een nieuwe insteek: de oud-deelnemers van het populaire AVROTROS-programma gaan in Ik Vertrek: Even Weg bij elkaar logeren voor een vakantie en om dingen van elkaar te leren. Door het vervallen van TIK M AAN! is het nieuwe programma zaterdag om 20.30 uur al op NPO1 te zien.

Nieuw op Netflix: Deze films en series verschenen afgelopen week
Zaterdag 17-april-2021 11:41

Elke week breidt Netflix het aanbod uit met nieuwe series en films. Deze week onder andere een sitcom van Jamie Foxx, Charlize Theron als actiebaas en de documentaire over het leven van rapper Snelle.

Kenner Harold Hamersma weigert clichématig over wijn te schrijven
Zaterdag 17-april-2021 08:53

In de supermarkt krijgen wijnen zijn stempel van goedkeuring en er zijn gidsen van zijn hand, maar Harold Hamersma vindt dat er genoeg mensen zijn die veel meer weten van wijn, druiven en stokken. Hij schrijft zijn stukken en recensies om te informeren en amuseren en weigert daarbij clichématig te schrijven.

Schrijfster Lale Gül schrok ervan dat boek zo veel invloed heeft op anderen
Zaterdag 17-april-2021 09:18

Lale Gül wordt sinds het uitkomen van haar boek Ik ga leven met de dood bedreigd, maar de schrijfster ontvangt ook mails en brieven van mensen die zich herkennen in haar opvattingen. In gesprek met de Volkskrant vertelt ze wat het met haar doet om die berichten te ontvangen.

Dit weten we over de uitvaart van de Britse prins Philip
Zaterdag 17-april-2021 14:50

De Britse prins Philip wordt zaterdag begraven, nadat hij vorige week vrijdag op 99-jarige leeftijd overleed. NU.nl zet op een rij wat zich zaterdagmiddag in en rond St George's Chapel op Windsor Castle gaat afspelen.

Snelle: 'Ik ga het rustiger aan doen, maar verhaal is deels groter gemaakt'
Vrijdag 16-april-2021 22:58

Snelle heeft vrijdag voor het eerst zelf op het nieuws gereageerd dat hij op doktersadvies minder gaat werken. De zanger laat op Instagram weten dat het klopt dat hij het rustiger aan gaat doen, maar dat een deel van het verhaal wat groter is gemaakt.

Prins Philip na sobere dienst bijgezet in crypte Windsor Castle
Zaterdag 17-april-2021 20:18

De Britse prins Philip, die vorige week op 99-jarige leeftijd overleed, is zaterdag na een dienst bijgezet in een crypte van Windsor Castle. De dienst duurde vijftig minuten en was zeer sober van opzet.

Baas B wil alleen met Lange Frans werken als ze qua boodschap op één lijn zitten
Zaterdag 17-april-2021 16:35

Lange Frans en Baas B waren net aan een comeback als duo begonnen, toen begin 2020 de wereld veranderde door de coronapandemie. Baas B gebruikte de tijd in lockdown om een soloalbum te maken. Samenwerken met Lange Frans wil hij alleen nog als ze qua boodschap op één lijn zitten, vertelt hij aan NU.nl.