RSS feeds Nu.nl - Muziek
Racoon werkt aan Nederlandstalig album dat in najaar uitkomt
Woensdag 22-januari-2020 22:11

Racoon werkt aan een Nederlandstalig album dat in het najaar van 2020 moet verschijnen. Het wordt het eerste niet-Engelstalige album van de band.

Rapper Juice Wrld overleed aan overdosis pijnstillers
Woensdag 22-januari-2020 23:06

De in december 2019 overleden rapper Juice Wrld stierf aan een overdosis. Uit de autopsie, in handen van Rolling Stone, blijkt dat de dood van de 21-jarige rapper werd veroorzaakt door een vergiftiging met de pijnstillende stoffen oxycodon en codeïne.

Paramore-zangeres Hayley Williams brengt in mei soloalbum uit
Woensdag 22-januari-2020 21:32

Hayley Williams, de zangeres van Paramore, brengt op 8 mei haar eerste soloalbum uit. Op Instagram maakt ze bekend dat de plaat Petals for Armor heet.

The Strokes na veertien jaar terug in Nederland bij Best Kept Secret
Woensdag 22-januari-2020 18:01

De Amerikaanse rockband The Strokes treedt op zaterdag 13 juni op tijdens Best Kept Secret. De formatie uit New York is die dag de afsluiter op het hoofdpodium van het festival in Hilvarenbeek. Het is het eerste optreden van The Strokes in Nederland sinds veertien jaar.

Alain Clark: 'Drempel om muziek aan familie te laten horen is nu lager'
Woensdag 22-januari-2020 15:18

Alain Clark ervaart tegenwoordig een lagere drempel om nieuwe muziek aan zijn vriendin en zoon te laten horen. In gesprek met NU.nl vertelt hij dat hij er voorheen voor koos om feedback zo lang mogelijk uit te stellen, maar nu het liefst direct laat horen waar hij mee bezig is.

Drummer Joey Kramer klaagt medebandleden van Aerosmith aan
Woensdag 22-januari-2020 13:08

Aerosmith-drummer Joey Kramer stapt naar de rechter omdat hij zondag niet met de band mag optreden tijdens de uitreiking van de Grammy Awards. Kramer wilde na een langdurige blessure afgelopen herfst al terugkeren in de band, maar de andere bandleden twijfelen aan zijn fysieke en mentale gesteldheid, meldt People woensdag.

Alicia Keys komt op 20 maart met nieuw album gevolgd door tournee
Woensdag 22-januari-2020 06:51

Alicia Keys brengt op 20 maart haar nieuwe album Alicia uit. Het eerste album van de zangeres sinds Here uit 2016 wordt vanaf juni gevolgd door een tournee door Europa en Noord-Amerika, maakt Keys dinsdag bekend via Twitter.

Jonas Brothers schrijven lied terwijl ze dronken worden
Woensdag 22-januari-2020 12:21

The Jonas Brothers zijn te gast bij Seth Meyers, die ook Jack McBrayer van 30 Rock en zijn eigen broer Josh Meyers van That '70s Show heeft uitgenodigd. Met zijn allen worden ze dronken, terwijl ze binnen vijf minuten een liedje proberen te schrijven.

Rapper Kendrick Lamar hoofdact op zomerfestival in Hyde Park
Dinsdag 21-januari-2020 19:16

Rapper Kendrick is op 5 juli de hoofdact tijdens het BST Hyde Park festival in Londen. De rapper zal worden vergezeld door James Blake en Alabama Shakes-zangeres Brittany Howard, meldt de organisatie van het festival dinsdag via Twitter.

John Legend en DJ Khaled eren overleden Nipsey Hussle bij Grammy Awards
Dinsdag 21-januari-2020 18:58

John Legend en DJ Khaled geven zondag tijdens de uitreiking van de Grammy's een concert ter ere van de in maart vorig jaar overleden rapper Nipsey Hussle, meldt Rolling Stone dinsdag. Ook rapper Meek Mill doet mee aan het eerbetoon aan de rapper die postuum genomineerd is in drie categorie├źn van de Amerikaanse muziekprijzen.