RSS feeds Nu.nl - Muziek
Youp van 't Hek vrolijk verrast door Flappie-cover van Todd Rundgren
Woensdag 02-december-2020 12:57

Youp van 't Hek vindt de net verschenen cover van Flappie door de Amerikaanse singer-songwriter Todd Rundgren erg geestig. Dat laat hij woensdag desgevraagd aan NU.nl weten.

Ice Ice Baby-rapper Vanilla Ice vindt zichzelf geen eendagsvlieg
Woensdag 02-december-2020 11:06

Vanilla Ice, de artiest achter de megahit Ice Ice Baby, beschouwt zichzelf niet als eendagsvlieg. In gesprek met Nieuwe Revu wijst hij ook op zijn bijdrage aan de soundtrack van de film Teenage Mutant Ninja Turtles.

Bizzey neemt oude hit Traag in het Spaans op vanwege recent TikTok-succes
Woensdag 02-december-2020 09:12

Bizzey neemt zijn hit Traag in het Spaans op omdat het nummer uit 2016 nu een succes is op sociale medium TikTok, vertelt hij dinsdag in Bij Andy in de auto!. De rapper maakt ook een documentaire over het opnameproces.

Bijzondere Nederlandse opnamen jazzartiest Sonny Rollins gevonden
Dinsdag 01-december-2020 16:49

Het Nederlands Jazz Archief heeft recent studio-opnamen gevonden van optredens die de Amerikaanse jazzmuzikant en tenorsaxofonist Sonny Rollins in 1967 in Nederland gaf. Tot nu toe konden liefhebbers enkel een amateuropname van die tournee beluisteren.

Bianca Ryan vindt Nederlands succes van als kind ingezongen kerstsingle bizar
Dinsdag 01-december-2020 11:50

Bianca Ryan, die op haar elfde America's Got Talent won en in 2006 de single Why Couldn't It Be Christmas Every Day uitbracht, kan maar moeilijk bevatten dat haar kerstplaat in Nederland in december nog steeds elk jaar grijs wordt gedraaid. In gesprek met NU.nl vertelt de nu 26-jarige zangeres dat het lied zelfs met het jaar populairder lijkt te worden.

André Rieu maakt zich ondanks corona nauwelijks zorgen over financiën
Dinsdag 01-december-2020 13:42

André Rieu maakt zich bijna geen zorgen meer over zijn financiële positie, ondanks het wegvallen van optredens door de coronacrisis. Afgelopen augustus zei de dirigent nog dat hij op een faillissement zou afstevenen.

Snelle meest beluisterde artiest van het jaar op Spotify in Nederland
Dinsdag 01-december-2020 14:04

Snelle is de meest beluisterde artiest van 2020 op Spotify in Nederland. De streamingdienst maakt dinsdag bekend dat de rest van de top vijf uit Nederlandse rappers bestaat, namelijk: Boef, Frenna, Lil' Kleine en Josylvio.

Cat Stevens viert vijftigjarig bestaan albums met virtueel festival
Maandag 30-november-2020 18:13

Cat Stevens heeft maandag een festival aangekondigd ter ere van de vijftigste verjaardag van zijn albums Tea for the Tillerman en Mona Bone Jakon uit 1970. Tijdens het evenement, dat op 5 december wordt gehouden onder de naam CatSong Festival, coveren bekende artiesten het werk van de muzikant.

Nederland eindigt op vierde plek tijdens Junior Songfestival
Zondag 29-november-2020 20:10

Nederland is op de vierde plaats geëindigd bij het Junior Songfestival. De meidengroep UNITY kwam uit op 132 punten en bleef daarmee ver onder de winnaar van de avond, Frankrijk.

Robbie Williams is niet meer bezig met hitlijsten: 'Die tijd is voorbij'
Vrijdag 27-november-2020 15:12

Robbie Williams is niet meer bezig met de hitlijsten. Dat vertelde de 46-jarige zanger in een interview met Smooth Radio. De kans dat hij een grote hit scoort met zijn nieuwe kerstsingle Can't Stop Christmas schat hij klein in.