RSS feeds Nu.nl - Muziek
The Killers vinden geen bewijs voor vermeend misbruik tijdens tournee
Dinsdag 04-augustus-2020 09:55

Uit het onderzoek dat The Killers hebben laten uitvoeren naar misbruik dat zou hebben plaatsgevonden in 2009, is geen bewijs voortgekomen. Er is gesproken met de vrouw die de beschuldigingen deed, het vermeende slachtoffer en de medewerkers die er destijds bij betrokken zouden zijn geweest, maar de band laat aan BBC weten dat niemand de verhalen kan bevestigen.

Taylor Swift breekt verkooprecords met nieuw album
Dinsdag 04-augustus-2020 08:53

Taylor Swifts verrassingsalbum folklore breekt iets meer dan een week na de verschijning een hoop verkooprecords. Volgens Billboard is dat bijzonder, omdat het album onverwachts verscheen - zonder dat er promotie aan voorafging - en ook nog niet fysiek verkrijgbaar is.

Zeldzame gitaar Elvis Presley geveild voor recordbedrag van 1,3 miljoen dollar
Dinsdag 04-augustus-2020 02:10

Een zeldzame gitaar van Elvis Presley, een Martin D-18 uit 1942, is tijdens een veiling verkocht voor het recordbedrag van 1,3 miljoen dollar (ruim 1,1 miljoen euro).

Lowlands-directeur over annuleren festival: 'Als een stomp in mijn maag'
Zaterdag 01-augustus-2020 15:48

Waar Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg zes weken terug nog redelijk optimistisch was met betrekking tot de coronamaatregelen, is het hem inmiddels te veel geworden, vertelt hij aan de Volkskrant. Volgens hem wordt de cultuursector "geslachtofferd".

André Hazes wist dat hij in het Engels niet als 'Hollandse boer' zou klinken
Maandag 03-augustus-2020 06:24

Samen met Nederlandse blueszanger Phil Bee heeft André Hazes voor het eerst een Engelstalig bluesnummer uitgebracht: Need Your Love So Bad. Dat is heel wat anders dan de zanger gewend is, maar over de taal maakte hij zich geen zorgen, vertelt hij zaterdag aan het AD.

Emma Heesters: 'Mijn fans komen vooral uit Indonesië'
Zaterdag 01-augustus-2020 18:49

Zangeres Emma Heesters stemt de covers die ze op YouTube publiceert af op haar abonnees. Die komen van over de hele wereld, maar vooral in Indonesië wordt ze goed beluisterd, vertelt ze zaterdag aan Het Parool. "Van de 2,5 miljoen abonnees woont ruim een derde in Indonesië."

Toni Braxton brengt in augustus tiende album uit
Vrijdag 31-juli-2020 20:13

Toni Braxton komt op 28 augustus met haar tiende plaat, die ze Spell My Name heeft genoemd, schrijft Variety.

Renée van Wegberg maakt show met muziek van Nederlandse zangeressen
Vrijdag 31-juli-2020 17:32

Renée van Wegberg toert vanaf oktober door de Nederlandse theaters met Renée Doet De Dames. Het is een vervolg op Hadewych Doet De Dames van Hadewych Minis, waarin bekende en onbekende liedjes van Nederlandse zangeressen ten gehore worden gebracht.

Nieuw muziek op vrijdag: De toekomst van Billie Eilish | Film van Beyoncé
Vrijdag 31-juli-2020 12:03

Elke vrijdag ververst de muziekstreamingdienst Spotify de afspeellijst New Music Friday, met daarin een groot deel van de nieuwe singles die nationale en internationale artiesten uitbrengen. NU.nl zet een aantal opvallende releases op een rij.

Lied Addy van den Krommenacker dringt top honderd van iTunes binnen
Zondag 02-augustus-2020 14:41

Het nummer waarvan Addy van den Krommenacker afgelopen donderdag per toeval ontdekte dat het online stond, is zondag de top honderd van iTunes binnengedrongen, meldt de modeontwerper zondag op Twitter.