RSS feeds Nu.nl - Muziek
Snelle: 'Ik ga het rustiger aan doen, maar verhaal is deels groter gemaakt'
Vrijdag 16-april-2021 22:58

Snelle heeft vrijdag voor het eerst zelf op het nieuws gereageerd dat hij op doktersadvies minder gaat werken. De zanger laat op Instagram weten dat het klopt dat hij het rustiger aan gaat doen, maar dat een deel van het verhaal wat groter is gemaakt.

Nieuwe muziek: Genade voor Dotan | Dinand kondigt soloalbum aan
Vrijdag 16-april-2021 17:24

Elke vrijdag ververst de muziekstreamingdienst Spotify de afspeellijst New Music Friday, met daarin een groot deel van de nieuwe singles die nationale en internationale artiesten uitbrengen. NU.nl zet een aantal opvallende releases op een rij.

Gelegenheidsband The Streamers geeft koningsdagconcert bij Noordeinde
Vrijdag 16-april-2021 22:18

The Streamers, een tijdens de coronacrisis ontstane gelegenheidsband met onder anderen Guus Meeuwis, Typhoon en Maan, geven op Koningsdag (27 april) hun tweede concert. De show, die plaatsvindt op het terrein van Paleis Noordeinde in Den Haag, is gratis te volgen en wordt aangeboden door koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Ziggo Dome verwijdert reclame voor album van veroordeelde rapper JoeyAK
Vrijdag 16-april-2021 16:22

De Ziggo Dome heeft donderdag een billboard verwijderd voor Bodemboy, het nieuwe album van de vorig jaar veroordeelde artiest JoeyAK. De concertzaal laat vrijdag aan AT5 weten dat het niet de bedoeling was dat de reclame überhaupt te zien zou zijn.

Typhoon en Eefje de Visser treden op tijdens online editie Bevrijdingspop
Vrijdag 16-april-2021 15:50

Onder anderen Typhoon, Eefje de Visser, Altin Gün en Banji treden op tijdens de eerste online editie van Bevrijdingspop in Haarlem. Ook Ambassadeurs van de Vrijheid Jonna Fraser, Davina Michelle en Tino Martin zijn op 5 mei te zien op het podium van het Patronaat.

Ladies of Soul verplaatsen show opnieuw
Vrijdag 16-april-2021 13:19

Nu de vaccinatie tegen COVID-19 wereldwijd in gang is gezet, kondigen bands, dj's, zangers en zangeressen weer optredens aan. NU.nl deelt de hele dag door updates die de artiesten geven.

Davina Michelle schreef nummer speciaal voor eerste halve finale Songfestival
Vrijdag 16-april-2021 13:49

Tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival staat ook Davina Michelle op het podium in Rotterdam. De zangeres verzorgt met een speciaal voor het evenement geschreven nummer de intervalact op 18 mei. Ook actrice Thekla Reuten is onderdeel van het optreden.

Documentairemaker over vermoeide Snelle: 'Hoop dat hij de tijd neemt'
Donderdag 15-april-2021 17:35

Snelle maakte enkele weken voordat de Netflix-documentaire Snelle: Zonder Jas Naar Buiten verschijnt bekend dat hij op doktersadvies rust neemt wegens oververmoeidheid. Documentairemaker Anne de Clercq vertelt in gesprek met NU.nl dat ze hoopt dat de muzikant de tijd neemt om beter te worden.

Akwasi wordt definitief niet vervolgd voor uitspraken op de Dam
Donderdag 15-april-2021 18:36

Akwasi wordt definitief niet vervolgd voor de uitspraken die hij op 1 juni tijdens een antiracismebetoging op de Dam deed. Dat heeft het gerechtshof Amsterdam donderdag bepaald. De officier van justitie noemde de uitspraak van Akwasi opruiend, maar seponeerde de zaak in september vorig jaar voorwaardelijk.

Baas B wil alleen met Lange Frans werken als ze qua boodschap op één lijn zitten
Zaterdag 17-april-2021 16:35

Lange Frans en Baas B waren net aan een comeback als duo begonnen, toen begin 2020 de wereld veranderde door de coronapandemie. Baas B gebruikte de tijd in lockdown om een soloalbum te maken. Samenwerken met Lange Frans wil hij alleen nog als ze qua boodschap op één lijn zitten, vertelt hij aan NU.nl.