RSS feeds Nu.nl - Muziek
Ernst Daniël Smid dacht dat leven voorbij was na diagnose Parkinson
Zondag 29-maart-2020 15:05

Ernst Daniël Smid zag het leven niet meer zitten nadat hij te horen kreeg dat hij lijdt aan de ziekte van Parkinson en daardoor geen opera meer zou kunnen zingen. De zanger besloot na dat nieuws geen impulsieve stappen te ondernemen omdat hij dat zijn familie niet wilde aandoen, vertelde hij zaterdag in het muziekprogramma Hip Hop Stars.

Poolse componist en dirigent Krzysztof Penderecki (86) overleden
Zondag 29-maart-2020 15:50

Krzysztof Penderecki is zondagochtend op 86-jarige overleden na een lang ziektebed, zo melden Poolse media. De Poolse componist en dirigent schreef en dirigeerde filmmuziek voor onder meer The Exorcist en won vier Grammy Awards.

Honderd Nederlandse artiesten en influencers brengen coronalied uit
Zaterdag 28-maart-2020 15:02

Honderd Nederlandse artiesten brengen komende week het nummer Zon uit. Het lied, dat voor steun moet zorgen tijdens de coronacrisis, wordt maandag gepresenteerd in het televisieprogramma Jinek.

Huub van der Lubbe: 'Muziek De Dijk gevarieerder dan mijn solomuziek'
Zaterdag 28-maart-2020 10:06

Huub van der Lubbe vindt de muziek van De Dijk geschikter voor een groot publiek dan de nummers die hij als soloartiest maakt. In gesprek met De Telegraaf vertelt de voorman van de Nederlandstalige band dat hij met De Dijk in een comfortabele positie verkeert.

Recensieoverzicht: 'Dua Lipa schiet altijd raak' op nieuw album
Vrijdag 27-maart-2020 22:04

De meeste artiesten kiezen er nu voor hun album op een later tijdstip uit te brengen, maar Dua Lipa (24) trekt haar album Future Nostalgia midden in de coronacrisis juist naar voren. Recensenten zijn het eens: voorlopig zijn we, gelukkig, nog niet van de jonge zangeres af.

Nieuwe muziek op vrijdag: Nieuw album Dua Lipa | Lil' Kleine vanuit Dubai
Vrijdag 27-maart-2020 15:08

Elke vrijdag ververst de muziekstreamingdienst Spotify de afspeellijst New Music Friday, met daarin een groot deel van de nieuwe singles die nationale en internationale artiesten uitbrengen. NU.nl zet een aantal opvallende releases op een rij.

Rammstein-zanger Till Lindemann blijkt niet besmet met coronavirus
Vrijdag 27-maart-2020 21:21

Till Lindemann, zanger van de band Rammstein, is niet op de intensive care beland vanwege het coronavirus. De Duitse krant Bild (€) schreef dat vrijdag, maar via de officiële Facebook-pagina van de band is nu bekendgemaakt dat de zanger zich heeft laten testen en het toch iets anders bleek te zijn.

Zangeres Liesbeth List op 78-jarige leeftijd overleden
Vrijdag 27-maart-2020 13:36

Zangeres en actrice Liesbeth List is 78-jarige leeftijd overleden. Haar familie bevestigt dat ze woensdag 25 maart in haar slaap is overleden in haar woonplaats Soest.

Reacties overlijden Liesbeth List (78): 'Ze was zo lief en gul met haar lessen'
Vrijdag 27-maart-2020 20:29

Liesbeth List is woensdag op 78-jarige leeftijd overleden. Veel collega's uit het vak en andere bekenden delen hun condoleances en herinneringen aan de zangeres.

Zangeres Marga Bult vanwege corona weer aan de slag als verpleegkundige
Zaterdag 28-maart-2020 17:35

Marga Bult gaat zaterdag aan de slag als verpleegkundige op een afdeling die coronapati¨enten verpleegt in Uden, meldt ze vrijdag via Twitter. De zangeres haalde in het verleden haar diploma als verpleegkundige en liet op 19 maart weten te willen bijspringen in haar oude werkveld, nu daar tekorten dreigen als gevolg van het coronavirus.