RSS feeds Nu.nl - Muziek
Elton John stelt hervatting van afscheidstournee weer uit
Zaterdag 31-juli-2021 16:16

De Britse zanger Elton John heeft zijn terugkeer op het podium voorlopig weer uitgesteld. Hij zou begin september zijn afscheidstournee na anderhalf jaar hervatten in Duitsland, maar de eerste shows heeft hij verzet naar 2023.

Recensieoverzicht: Billie Eilish laat op nieuwe plaat beste vocalen ooit horen
Vrijdag 30-juli-2021 14:56

Het langverwachte nieuwe album van de negentienjarige Billie Eilish is vrijdag verschenen. Happier Than Ever is geproduceerd door haar broer Finneas, met wie ze ook haar nieuwe liedjes schreef. Recensenten zijn erg enthousiast over de opvolger van When We All Fall Asleep, Where Do We Go? uit 2019.

Jody Bernal eindelijk trots op gouden platen: 'Zaten jarenlang in vuilniszak'
Zaterdag 31-juli-2021 07:27

Jody Bernal werd 21 jaar geleden bekend met megahit Que Si, Que No. Roerige tijden volgden door het plotselinge succes op jonge leeftijd, maar toch verloor hij nooit zijn passie voor de muziek. Vrijdag bracht hij onder zijn eigen platenlabel het nieuwe zomerse nummer Papacito uit. Hij blikt met NU.nl terug op de periode na zijn eerste hit én vertelt over het ontstaan van de nieuwe single.

Huis waarin Nirvana-zanger Kurt Cobain opgroeide wordt museum
Zaterdag 31-juli-2021 12:48

Het ouderlijk huis van Kurt Cobain in Aberdeen, in de Amerikaanse staat Washington, krijgt officieel een bestemming als museum.

Nieuwe muziek: Duet Duncan Laurence met zanger uit VS | Album Billie Eilish
Vrijdag 30-juli-2021 10:55

De muziekstreamingdienst Spotify ververst elke vrijdag de afspeellijst New Music Friday, met daarin een groot deel van de nieuwe singles die nationale en internationale artiesten uitbrengen. NU.nl zet een aantal opvallende releases op een rij.

Never Gonna Give You Up van Rick Astley miljard keer bekeken op YouTube
Vrijdag 30-juli-2021 08:23

De videoclip bij het nummer Never Gonna Give You Up van Rick Astley heeft de mijlpaal van een miljard kijkers op YouTube bereikt. De video wordt op internet vaak gebruikt als grapje, door hem naar mensen te sturen die een ander filmpje verwachten. Deze grap wordt 'Rickrolling' genoemd.

Dominicaanse zanger Johnny Ventura op 81-jarige leeftijd overleden
Donderdag 29-juli-2021 14:16

De Dominicaanse zanger en bandleider Johnny Ventura is woensdag op 81-jarige leeftijd overleden, meldt NBC. Juan de Dios Ventura Soriano, zoals hij echt heette, werd met zijn merengue- en salsamuziek bekend in binnen- en buitenland.

Dany (The Voice) wil dat mensen over depressie praten na overlijden vriend
Vrijdag 30-juli-2021 13:33

The voice of Holland-winnaar Dani van Velthoven hoopt met zijn nieuwe single Fragile mensen aan te moedigen over hun mentale problemen te praten. De zanger die enkele maanden geleden zijn vriend Azad verloor, vertelt aan NU.nl dat hij tevreden zou zijn als iemand die het hard nodig heeft kracht uit het nummer kan halen.

GGD Utrecht: Derde van besmette Verknipt-bezoekers uit regio had virus al
Donderdag 29-juli-2021 18:36

Zeker 130 bezoekers van het Verknipt Festival waren waarschijnlijk al met het coronavirus besmet voordat ze bij het evenement arriveerden. Uit een onderzoek van GGD Utrecht blijkt dat een derde van de besmette festivalbezoekers uit die regio het virus vermoedelijk al bij zich droeg, meldt de Volkskrant donderdag.

Formation van Beyoncé uitgeroepen tot beste videoclip ooit
Zondag 01-augustus-2021 04:18

Muziekblad Rolling Stone heeft de videoclip van Beyoncés Formation uitgeroepen tot de beste die ooit is uitgebracht. Het magazine maakte de Top 100-lijst vanwege het veertigjarig bestaan van MTV.